Nem kell megijedni, ezek még nem mi vagyunk... :-))
Om Ahmednek született meg 6. gyermeke tegnapelőtt, egy kisfiú, aki anyukájával együtt jól van, csak még neve nincs szegénynek. Majd még nézegetik, hogy milyen név is illene hozzá.
 
Itt ugyanis nem a kórház inditja el az anyakönyvezést, hanem a szülőknek kell bemenniük a hivatalba ahol bejegyzik a gyermeket az ún. Családi Könyvbe meg ahová kell. Nem tudom, hogy van-e erre valami határidő, mint mesélték, a legfiatalabb lányuk, Hanan, két hétig élt név nélkül.
 
Egyébként már otthon vannak, még 24 órát sem töltöttek a kórházban. Itt max annyit szoktak, ha minden rendben van, császárral szoktak bent maradni 1-2 napot.
De Om Ahmed azt mondta, hogy rengetegen voltak, sokan köhögtek körülöttük és úgy gondolták hogy otthon jobb nekik.
 
 
Úgyhogy ezen a képen egy éppen egy napos kisfiú látható, amint édesdeden alszik jól bebugyolálva egy takaróba. Rengeteg haja van!
 
Jázmin nagyon meg volt tőle illetődve. :-))
 
"Mashallah" - ezt kell mondani, amikor valamit, valakit megcsodálunk, illetve gratulálunk valakinek valamilyen elért sikeréhez - pl. ha vizsgán jól szerepelt. Szó szerint azt jelenti, hogy "ahogy Isten akarta/akarja"
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://aqabai-mindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr961634685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovácsagnes 2010.01.04. 21:47:33

Eszter .... ez a baba úgy néz ki mint egy két hónapos baba.Biztos nagy súllyal született.De nagyon aranyos pofija van.....

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2010.01.04. 21:52:47

Nem mondanam, hogy nagy sullyal szuletett, 3 kg 10 dekaval. Egyebkent picike am, csak itt ezen a kepen nincs mihez viszonyitani.

Balcsi Gabi 2010.01.10. 22:34:47

Csak érdekesség képpen: Görögországban 1 éves koráig a babának nem adnak nevet. Ha lány, ha fiú, csak Pedi (gyerek), majd 1 évesen megkeresztelik és akkor kapja meg a kersztnevét. Ez állítólag régen nálunk is hasonlóan működött a korai gyermekhalandóság miatt...

baphomet 2010.02.28. 22:47:50

Megvan már a hajasbaba neve?

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2010.03.18. 21:16:28

@baphomet: Igen, Ammar. Viszonylag hamar sikerult elnevezniuk. :-))
süti beállítások módosítása