Om Yasmeen 2009.10.19. 07:10

Gáz

Ma reggeli teám főzése közben kifogyott a gázpalack. Talán tudjátok, hogy Jordániában nincs vezetékes gáz - egyelőre, állítólag tervezik néhány helyen kísérleti jelleggel - úgyhogy gázpalackot használunk a főzéshez. Szerencsére volt itthon egy teli cserepalack, és a szükséges villáskulcsot is gyorsan megtaláltam, úgyhogy ki tudtam cserélni.

A gázpalackokat mozgóárus kisteherautókról árulják, amelynek közeledtét messziről meg lehet hallani a jellegzetes szignáljáról:

 

Integetni kell nekik az ablakból és akár fel is hozzák a palackont az emeletre. Egy palack cseréje 6.50 JD-be (kb. 1640 Ft) kerül a lakosságnak (van rajta még 1.50 JD állami támogatás). Azt nem tudom, hogy mennyi van egy palackban, nincs ráírva, de nálunk egy palack elég sokáig kitart. Nyilván egy nagy családnál többet főznek és gyorsabban fogy, de ha jól emlékszem mi ezt valamikor februárban cseréltük. Mondjuk az is igaz, hogy nyáron nem voltunk itt két hónapig.

Az első palackot meg kell vásárolni 56.50 JD-ért (kb. 14.250 Ft). Ez lényegében egy betétdíj, amit visszakap az ember, ha végleg leadja a palackot.

Kellemes hétfő reggeli teát/kávét mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://aqabai-mindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr511459619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása