Az ünnepek lecsengésével lehet izgulni, hogy vajon a nagy népvándorlással és rokonok ölelgetésével és puszilgatásával járó Eid mennyiben járul(t) hozzá az influenza terjedéséhez.

Még a Ramadan vége előtt a vallásügyi minisztérium kiadott egy fatvát, hogy az emberek tartózkodjanak a puszilkodástól és csak szóban üdvözöljék és köszöntsék egymást az Eid alkalmából. Ezt a mecsetekben ki is hirdették, de állítólag nem sok foganatja volt - hiába, nem könnyű a berögzült szokásokat csak úgy egyik napról a másikra feladni.

A védőltások első adagja állítólag október végén, november elején érkezik majd, és elsőként a mekkai zarándoklatra indulókat fogják beoltani velük.

Az oktatási- és az egészségügyi minisztérium közös rendelete értelmében ha egy iskolában egy influenza megbetegedést regisztrálnak, akkor az adott osztályt "felfüggesztik" egy hétre. Ha egy iskolán belül több megbetegedés van és több osztályból, akkor az egész iskolát bezárják egy hétre. Óvodák és bölcsödék esetében két hétre.

Országos iskolabezárásra - a WHO irányelvekkel összhangban - akkor kerülhet sor, ha az össz-megbetegedések száma eléri az 50 ezret, avagy a lakosság 1%-át.

Eddig az igazolt újinfluenzás betegek száma 335 Jordániában, ebből 127 a gyerek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aqabai-mindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr531408029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baphomet 2009.09.27. 12:56:07

Mo-on is hamarosan lesz oltás. Kiváncsi vagyok, mi lesz ennek a svájnflu-történetnek a vége. Elég fura egy cucc.

kovácsági 2009.09.27. 22:03:10

Eddig minden évben kinálgatta a háziorvosom az oltást.Most is fogja szerintem,de félek beadatni az az igazság.Annyira legyengült tavaly az immunrendszerem a fertőzött kullacscsípés miatt beszedett rengeteg antibiotikumtól,hogy itt hezitálok mit csináljak.
Biztos hallottad a Duna TV-ben itt már két halott van.

azannyád 2009.09.28. 08:28:47

Olvassátok el!
jovonk.info/.../h1n1-halalos-aldozat-vagy-hamis-propaganda.

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.09.28. 09:15:36

@kovácsági: En azt olvastam, hogy az idosebb korosztaly eseteben eleve nem valami hatekony az influenza elleni oltas:
www.tenyek-tevhitek.hu/influenza-oltas.htm
süti beállítások módosítása