Om Yasmeen 2009.05.03. 07:46

Anyák Napjára

Anyák Napja alkalmából ezzel az aqabai virágzuhataggal köszöntelek Benneteket: Anyut, Mamát, valamint minden kedves anya-társamat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jordániában valamikor márciusban volt Anyák Napja, de itt nem csinálnak óvodai ünnepséget, csak rajzolnak-színeznek valamit a gyerekek, azt viszik haza.

A hard-core muszlimok szerint egyébként az Anyák Napja az "haram" azaz tilos, mert egyrészt az anyákat nem csak az év egy napján kell szeretni és tisztelni, másrészt pedig az Iszlámban csak két ünnep létezik: az Eid Al Fitr és az Eid Al Adha. Ezeken túlmenően még Mohammed Próféta születésnapjáról lehet megemlékezni - szerintük.

Om Ahmed egy aranygyűrűt kapott a férjétől Anyák Napja alkalmából - ebből is látszik, hogy ők nem hard-core muszlimok... :-)) Még karácsonyfájuk is volt, december közepétől egészen februárig állt. "Mert olyan szép!" - felkiáltással. :-))

A bejegyzés trackback címe:

https://aqabai-mindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr691099827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovácsági 2009.05.03. 13:08:26

Köszönöm Eszter, a magam nevében :-)),és ha szabadna kérdezni valamit az Om Ahmedről.
Ő született arab asszony ? vagy mint pl. Te, hogy a házasság révén kerültél oda.

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.05.03. 13:23:56

@kovácsági: Nem, ő született arab, sőt félig ő is Al-Riaty, anyai részről.

baphomet 2009.05.03. 15:29:06

Uhh, akkor lehet, hogy mi látens hardcore muszlimok vagyunk? Mi sem ünnepeljük az anyákkapját (ahogy kiskorában az Eszter mondta). Nálam persze a karácsony meg a húsvét is haram lenne, ha én dönthetnék, mert az ünnep nekem a pihi és a békénhagyás, no hagyomány, no fakszni.

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.05.03. 17:23:43

@baphomet: Ha a születésnapok megünneplésétől is elzárkózól, akkor valóban gyanús vagy... :-))

baphomet 2009.05.03. 18:15:49

Asszem, gyanús vagyok, mert legszívesebben attól is elzárkóznék (ha hagynák).
süti beállítások módosítása