Reggel gyanús volt, hogy nem cirkálnak az iskolabuszok, olyan csöndes volt minden... Aztán kiderült, hogy az Oktatási Minisztérium iskolaszünetet rendelt el mára, mert az ország nagy részén havazás meg heves esőzések voltak-vannak. Csak Aqabának nem jutott egy csöpp sem eddig, hiába a sötét felhők a hegyek felett. Úgyhogy Aqabában nem igazán indokolt a hószünet, de hát hadd örüljenek! :-))  Csak Jázminék sulijában van tanítás - ennek meg én hadd örüljek... :-)) Ügyintézni voltam délelőtt, de azt majd külön elmesélem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aqabai-mindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr34973027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baphomet 2009.03.01. 11:06:44

Ilyenkor mi a szokás arrafelé? Ha időjárás miatt elmarad a tanítás, azt később rendkívüli tanítási napon bepótoltatják?

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.03.01. 12:21:21

@baphomet: Szerintem igen, de határozottan nem merem állítani, mert Jázminéknál még nem tartottak ilyen hószünetet, tavaly sem, így nincs konkrét tapasztalatom ezzel kapcsolatban. De majd érdeklődöm, hogy hogy van ez az állami iskolákban.

baphomet 2009.03.01. 12:29:50

@Om Yasmeen: Hali, köszi. Mo-on pótoltatni akarják, ami ellen én fel akarok lépni. Mert mi lenne, ha elhúzódó polgárháború vagy természeti csapások miatt sok nap kiesne? Akkor évekig minden hétvégén lenne tanítás? Ez szerintem baromság. A vis maior fogalmát mindenütt ismerik, az oktatásban is alkalmazn kéne. Ilyenkor nincs pótlás, és ha mégis elrendelik a szombati tanítási napot, akkor azért 100%-kal több óradíj jár a jogszabály szerint. Holnap ezzel fogom megkínálni a pécsi jegyzőt. Ehhez jó lenne egy kis nemzetközi kitekintés :)
süti beállítások módosítása