Om Yasmeen 2010.11.09. 16:03

Kampány

Ma parlamenti választások vannak Jordániában. Aqabának 2 képviselői mandátuma van, ezért verseng a több tucat jelölt, akiknek a plakátjaival és tacepaóival tele lett a város az elmúlt hetekben.

A belvárosba vezető főbb utak mentén az üres telkeken egymást érik a kampánysátrak, amik külsőre úgy néznek ki, mint amiket esküvők alkalmával állítanak, csak ezek még nagyobbak és a jelölt óriási portréja mellett általában ott a király, az öreg király meg a fiatal koronaherceg gigantikus fényképe is - tanúsítandó a képviselőjelölt hűségét és lojalitását a trónhoz.

Két Alriaty is van a jelöltek között, az egyikük nő, valami szociális munkás. A másikuk egy Amerikában élt fickó, róla mindjárt bővebben írok. Akit még ismerek, az a Shweikh Mall (ahol a Marhaba is van) tulajdonosa, ő itt "lóg" a házunk előtt a lámpaoszlopon.

Szóval a sztori: kb. két hete egyik éjjel Khaled kint aludt a camp-ben, én egyedül voltam itthon a gyerekekkel. Hajnali fél 3-kor (!!!!) kopognak az ajtón. Kimegyek, kérdem ki az? Valamit válaszolt egy hang, nem értettem. Újra megérdeztem: Kicsoda??? Erre mondja, hogy ő egy Riaty.

Megijedtem, hogy talán Khaleddel történt valami... kinyitom az ajtó, ott áll több pasi a lépcsőházban, és kérdik, hogy Khaled itt van? Nem, mondom, kint van a camp-ben. OK, köszönik szépen, csapat el.

Kinéztem az ablakon, hát látom, hogy 4 kocsival vannak: két személyautó, egy minibusz meg egy jeep, rajta valami hatalmas fotó. Azt felfogtam, hogy a poszteres kocsi valami kampányautó, de hogy mit akarnak éjnek évadján?

Két lehetőség van, gondoltam: vagy meghalt valaki fontos Riaty vagy összebalhéztak valakikkel és most Khaled is kell nekik erősítésnek vagy békéltetőnek.

 

Másnap derült csak ki, amikor hazajött Khaled, hogy ezek a Bassam Alriaty képviselő jelölt úr emberei voltak, és azért keresték hogy rábeszéljék: támogassa őt, agitáljon mellette.

ÉJJEL FÉL 3-KOR????????????? Hát noooooooooooooooormális??????????

Khaled azt mondta, hogy ő a középső ujját mutatta fel nekik, amikor megtalálták .... :-))

Néhány napja meg, ahogy kinézek az ablakon, ezt látom az átellenben szemközti házon.

 

Azt hiszem erre lehet mondani, hogy ha kirakod az ajtón, bejön az ablakon... :-))

 

Update: Megvannak az eredmények, nem nyert a fickó, hehe! Viszont a másik Alriaty, a nő, bejutott a női kvóta révén. (Országosan 12 plusz helyet biztosítanak a nőknek a parlamentben.) Neki nagy gratula! Nem ismerem, csak távoli rokon, de azért büszkék vagyunk rá! :-))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aqabai-mindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr372436277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baphomet 2010.11.09. 18:18:24

Hát istenem, éjjel fél 3-ra sikerült odaérni, hehe. Nálam egyébként akkor szokott esélyük lenni, hiszen előbb nem nagyon vagyok (ill. eddig voltam) itthon. Végülis, gondoljunk bele, éjjel fél 3-kor általában otthon szoktak lenni az emberek, nem?

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2010.11.09. 20:50:06

@baphomet: Na ja. Csak elgondolkodtam rajta, hogy vajon mennyi politikai érzéke lehet egy olyan embernek, aki családok éjszakai zaklatásával akar támogatókat szerezni...

kovácsagnes 2010.11.10. 13:49:19

Már vártam nagyon a " tudósításaidat ".Kár,hogy nem látunk ilyet is.Most meg közeleg a szintén nagy ünnepük az Adha.

Irnál Jázmin iskolájáról,magáról a tanitásról?

venator 2010.11.10. 21:22:06

A dánok is ilyen "lazák", épp csak, hogy nem csöngetnek be, de ordítanak egész éjjel ha szükséges. :))
süti beállítások módosítása