Üdv Mindenkinek!

Két hónap magyarországi nyaralás után egy hete visszatértünk a még igazibb nyárba. Döglesztő a hőség! Kellemes meglepetésként a nappalinkból eltűntek az összeszerelésre váró szekrény lapjai, és a sok kacatot is végre kiselejtezte Khaled, úgyhogy egész konszolidált kezd lenni ez a szoba. Már csak normális függöny kéne, no meg egy légkondi - amit napok óta ígérget Khaled.

A hátsó szobákban van ventillátor, az éjszakára elég, de a déli fekvésű nappaliba kell sajnos a légkondi, pláne hogy itt van az internet, számítógép, tv tehát itt tartózkodunk a legtöbbet.

A nagy ágyat is összeszerelték távollétünkben, de persze nem abba a szobába rakták, ahová kellett volna, hanem Jázminéba. Jellemző.

A repülőutunk sima volt, a Budapest-Amman gép kb. 30%-ban telt csak meg, így le lehetett feküdni. A Malév igencsak fapadosra vette a figurát: a 3 órás útra egy, azaz egy db hideg sajtos szendvicset szolgáltak fel. Összehasonlításképpen: hazafelé júniusban a Turkish Airlines mindkét gépén (2 órás utak) komplett meleg vacsorát és ebédet adtak, A-B menüvel, párolt lazacot, desszertet... és kifejezetten finom volt minden. Ja, és a gyerekek ajándékot is kaptak.

Ammanban a reptéren az üvegfalon meg telefonon át tudtunk beszélni Nóráékkal, akik épp hazafelé indultak ugyanazzal a géppel. Majd 3 órás várakozás az aqabai járatra, amin viszont össz-vissz 10 utas volt. Talán a hétvége, talán Ramadan első napja miatt. 

Csináltam fényképeket a levegőből, majd teszek be ide, ha jók lettek. Bevallom, meg is feledkeztem róluk, még nem töltöttem át őket a számítógépre. Folyt. köv.

Folytatás:

Megnéztem a repülőről készített képeket a Darnáról, de nem igazán jók, mert pont szemből sütött a reggeli nap. Az esti járatról valószínűleg jobb felvételeket lehetne készíteni. Majd legközelebb.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aqabai-mindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr771346236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovácsági 2009.09.02. 12:24:12

Szia Om Jasmen !

Emlékszel még a Jordan Tourszos időben is milyen kaját adtak a charteren ? !
Jól vissza zuhantak.
Valahol olvastam,hogy valakik készakarva akarják bedönteni a Malévot.
Minden esetre ez már látszik az ellátásban akkor.

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.09.02. 21:51:25

Hát, én utoljára 2005 januárjában utaztam JT-os charteren, de akkor a tök üres gépen "fejedelmi" kiszolgálásban volt részünk: üvegpohár, fém evőeszközök... :-))

Nekünk az egyik Malévos ügyintéző mondta, amikor vettük a jegyet hogy szerinte a management játszik a cég szétverésére, azért adják ilyen olcsón a jegyet. Azért remélem minket még lesz aki hazavisz jövő júniusban. :-))

kovácsági 2009.09.03. 07:05:22

@Om Yasmeen:
Na akkor megvan hol olvastam :)) az utolsó leveledben :))

kovácsági 2009.09.09. 11:59:17

Mi történt Om Yasmeen?
Ennyire nincs időd ?

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.09.09. 13:11:47

@kovácsági: Bocsi, van most egy új számítógépünk, amit a Darnába vettünk csak még egyelőre itthon van, amíg nem lesz kint is internet.
Most főleg az a gép van rákötve az internetre, viszont nincsenek rajta magyar karakterek, ezért arról nem szeretek magyarul írni.
De a fejemben már "érik" a következő bejegyzés.
süti beállítások módosítása