Na nem kell megijedni, leginkább birka- és kecskevér. (Van egy olyan fényképem, amint egy ház kapuja alatt folyik ki a "patakvér" az utcára, majd ha sikerül lementeni a tönkrement laptomról, akkor berakom ide.)

 Az Eid Al Adha a legjelentősebb muszlim ünnep, az ún. Áldozati Ünnep, amikor arról emlékeznek meg, hogy Ibrahim (Ábrahám), az Isten iránti odaadását bizonyitandó, kész lett volna a saját fiát megölni, áldozat gyanánt. Ám Isten kegyes volt, és azt mondta, hogy elég lesz egy bárány is.

Az ünnep, jellegét és lefolyását tekintve nagyon hasonlatos a Ramadan végi Eid Al Fitr-hez: nagy ima, birkavágás, rokonlátogatás, édesség- és új ruha vásárlása.

Iskolaszünettel súlyosbitott több napos munkaszünet is természetesen, Aqaba ilyenkor tele van vakációzó észak-jordánokkal, illetve a környező országokból is jönnek át sokan pár napra. A szabadstrandok ilyenkor nem ajánlottak európai turistáknak, mert tele vannak kempingező arab családokkal.

A kereskedők már tavaly is panaszkodtak, hogy kevesebbet költenek az emberek, irtam is erről anno a Kisalföld Online-nak a válság kapcsán feltett kérdésükre válaszolva: a cikk végén van az én pár sorom. A helyzet az idén sem javult, ahogy olvasom az újságban.

További infók erről az ünnepről megtalálhatók a honlapomon angolul: Eid Al Adha

A bejegyzés trackback címe:

https://aqabai-mindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr611554271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovácsági 2009.11.27. 15:16:23

Köszönöm Om Yasmeen,már nagyon hiányoltam a történéseket :-))

Gabi Angliából 2009.11.30. 17:17:10

Hát gondold el, hogy itt Londonban is megünneplik a muszlimok, a lánykám osztálytársa nem is ment suliba már pénteken , mert ez egy nagy ünnep.Érdekes, hogy ez teljesen így van a Bibliában is megírva.

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.11.30. 17:52:45

Persze, mindenhol megünneplik. Ez nekik olyan nagy ünnep, mint nekünk a Karácsony.

A muszlimok szerint egyébként Ábrahám, Jézus is még jópáran a Bibliából ugyanolyan Próféták voltak, mint Mohammed. Úgyhogy nem véletlen az egyezés.

baphomet 2009.12.01. 20:20:13

Én most sajátosan fogom ünnepelni a karácsonyt, hehe. Már befoglaltam a helyi repüléseket Dél-Indiába.

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.12.01. 21:12:55

@baphomet: Jo utat Nektek, hamarosan indultok, ugye?
Lesz uj blog vagy folytatod a regit?

baphomet 2009.12.02. 00:40:30

Ja, igen, szombaton. Lehet, hogy folytatom a régit, hogy ösztönözzön, hogy azt is egyszer rendesen töltögessem fel képekkel (persze nem nagyokkal, nehogy szétessen, mint a jordániás). Nem vagyok egy nagy blogszerkesztő, csak írni bírom a szöveget, no szépészet.
süti beállítások módosítása