Azt írja az újság, hogy tegnap II. Abdullah jordán király álruhás látogatást tett egy ammani rendelőintézetben, hogy személyes tapasztalatot szerezzen a szolgáltatások minőségéről. Hagyományos fekete ruhában, piros-fehér kendőben, álszakállal és botra támaszkodva kereste fel az állami intézményt, ahol bejelentkezett vizsgálatra, majd várakozás közben szóba elegyedett az emberekkel, sőt valakinek még segített is kitölteni a kartonját.

A titkos akció kb. 15-30 percig tartott, amíg fel nem ismerte valaki.

Azért Mátyásnak annak idején könnyebb dolga volt: az ő színes fotóival nem volt tele az ország. :-))

Arról egyébként nem szólt a beszámoló, hogy mennyire volt elégedett Őfelsége a tapasztaltakkal. Ellátogathatna ide az aqabai Haya Hospital-ba is, ahol az ügyeleten nyitott ajtónál vizsgálják az egyszerre bent lévő három pácienst...:-))

A cikk szerint rendszeresen előfordul, hogy a király inkognitóban felkeres közintézményeket, vagy beugrik egy előre be nem jelentett 'surprise visit'-re, mert szeret közvetlenül tájékozódni a problémákról.

Mint egy politikai tesztvásárló... :-))

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aqabai-mindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr891149539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baphomet 2009.05.30. 09:48:02

Ez már az apukájának is szokása volt. De szerintem nem rossz. Itt a Sólyomnak vagy a Bajnainak azért kellene inkognitóban mennie, hogy ne érje őket inzultus.

kovácsági 2009.05.31. 16:24:37

Talán azért, hogy a kint várakozó paciensek nehogy roszra gondoljanak ha az orvos becsukja az ajtót,bár 3 paciens azért egy kicsit sok :-)) :-))

Om Yasmeen · http://www.aqabai-mindennapok.blog.hu 2009.05.31. 19:28:33

@kovácsági: Asszisztens is van bent... :-))
Képzelheted, hogy milyen alapos kivizsgálás folyik ilyen körülmények között!
Egyszer Jázminnak felírt a doki három különféle gyógyszert, köztük egy antibiotikumot mindenféle vizsgálat nélkül, az általam bemondott tünetek alapján. Még a torkába sem nézett be, a tüdejét sem hallgatta meg...

kovácsági 2009.06.01. 13:36:14

@Om Yasmeen:
Akkor überelik a kinti orvosok az ittenieket :)) sajna :((

Fullánk 2009.06.10. 14:35:29

Ez K1nában is hasonló,nyitott ajtónál folyik a vizsgálat, ha jön az orvos, mindeki bemegy és végignézik a többiek vizsgálatát. Nagyon kíváncsi népség a kínai.
süti beállítások módosítása