Om Yasmeen 2009.01.24. 10:06

Farsang-féle

Jázmin sulijában ezen a héten ún. Book Week  azaz "Könyv-hét" vagy "Az Olvasás Hete" volt, amit minden évben megtartanak. Egész héten különböző olvasással-könyvekkel kapcsolatos foglalkozásokat, versenyeket rendeznek, és mindig van egy téma:  Tavaly a Cirkusz volt, idén a Középkor.

A hét utolsó napján, azaz csütörtökön jelmezekbe is felöltöznek, szintén az adott témához kapcsolódóan. Az igazgató küldött a héten levelet a szülőknek, nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy a Pókemberek nem kívánatosak... :-))) Aki nem akar középkorinak öltözni, annak egyenruhában kell menni.

Jázminnak vettünk egy hosszú rózsaszín vászonruhát és a suliban árultak igazi Princess Hat-et: rózsaszín süveg ráragasztott ékkövekekkel és lelógó arany fátyollal... :-))) Egy arany-rózsaszín-narancs sálat tekertünk még körbe a vállán.

Így nézett ki benne:

Mikor szállt fel reggel a buszra, ijedten láttam hogy a többi gyerek, aki már fent ült mind egyenruhában van, semmi jelmez....

Egy pillanatra kivert a víz, hogy "Úristen, lehet hogy nem is ma kell beöltözni és én hülyét csinálok szegény gyerekemből...???"

Megkérdeztem gyorsan a kísérő tanárt, hogy biztosan csütörtök van ma? Megnyugtatott, hogy igen.

Később én is bementem az össz-iskolai "assembly"-re, ahol mindenféle műsorszámokat adtak elő az osztályok: középkori táncok, lovaggá ütés, lovagi torna, királylány-szabadítós mese, stb.

Jázmin mesélte, hogy korábban délelőtt még lovaskocsizni is voltak: odarendelt a suli hármat az aqabai séta-lovaskocsisok közül, akik körbe vitték a gyerekeket a környéken. Mondanom sem kell, hogy Jázminnak ez volt a nap fénypontja!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aqabai-mindennapok.blog.hu/api/trackback/id/tr57899229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Om Lili & Fanni 2009.01.28. 19:39:04

Drága Hölgyem! Igazán elbűvölő középkori lovag kisasszony lett Jázminból...

Lili ló szeretne lenni...Van ötlete? Ön olyan kreatív.....a farkát már kitaláltam, a ruha már nagyjából megvan...csak a sörény okoz gondot!
süti beállítások módosítása